Tekstbureau Scrimage bestaat uit Saskia Appel en Riccardo Meloni.

Saskia heeft ruim 25 jaar ervaring in diverse media. Al tijdens haar studie geschiedenis aan de VU begon ze als stagiair bij Bulkboek. Ook presenteerde ze een radioprogramma bij MART-radio en een tv-programma bij KleurNet. Daarna werkte ze als verslaggever voor het radioprogramma Loon op zand. Vervolgens werkte ze in de non-profitsector voor Z-Magazine (de Amsterdamse daklozenkrant) als redacteur en werd daarna eindredacteur bij het tijdschrift Kronkel. Toen de hoofdredacteur daar vertrok volgde Saskia haar in die functie op. Gedurende deze jaren werkte Saskia ook freelance als tekstschrijver en redacteur.

Na een overstap naar de commerciële sector werkte Saskia achtereenvolgens als redactiesecretaris bij het NIW, als eindredacteur voor CMP-Medica (onderdeel van UBM) en als projectcoördinator bij uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, tegenwoordig onderdeel van Springer Media.

Saskia en Riccardo besloten om gezamenlijk hun freelance werkzaamheden verder te professionaliseren. Zo ontstond in april 2003 Tekstbureau Scrimage, wat een samensmelting is van de Engelse woorden Script en Image. Saskia heeft − onder andere −opdrachten vervuld bij Sdu, VVN, Malmberg, de Belgische uitgeverij VanIn en ThiemeMeulenhoff.

Saskia heeft een aantal literaire publicaties op haar naam staan, waaronder de verhalenbundel Verloren Onschuld, en in 2007 won ze de Unleash-award in de categorie horror/suspense. Ook won Saskia de Anansi-schrijfwedstrijd en de Suspensestory-schrijfwedstrijd. Verder schreef ze artikelen en columns voor onder meer Pitchit en het tijdschrift Terecht. Ook startte ze haar eigen uitgeverij, Fantastisch Verleden, waar ze onder andere het non-fictie geschiedenisboek Toverij & Toveressen heeft uitgegeven. In haar vrij tijd gaat zij graag hardlopen.

Riccardo studeerde geschiedenis aan de VU, maar besloot om in de ICT-sector te gaan werken. Hij begon bij de detacheerder OGD, waarvoor hij onder andere werkte bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Daarna ging hij aan de slag als (junior)systeembeheerder bij de zakelijke dienstverlener MoneyEyes.

Omdat hij het gevoel had toch niet op zijn plek te zijn in de ICT-branche, en graag iets met zijn taalknobbel en interesse in fotografie wilde doen, besloot hij te gaan freelancen als tekstcorrector/(eind)redacteur en fotograaf. Daarin heeft hij zijn draai gevonden. Inmiddels werkt hij al ruim 20 jaar als tekstcorrecter, tekstredacteur (eind)redacteur, met als specialisme medisch-educatieve uitgaves. Hij heeft talrijke boeken, e-learnings en tijdschriften geredigeerd, onder andere voor Springer Media, Concreet, Prelum, Accredidact en LannooCampus. Zo verzorgt hij samen met Saskia de taalkundige eindredactie van het Nederlands Tijdschrift voor Diabetologie (NTD). In zijn vrije tijd is hij instructeur Krav Maga (een zelfverdedigingssysteem) bij Inside Defence en gaat hij graag hardlopen.

Overigens, scrimmage (met dubbel m) is een term uit het American Football. Dit is de aanduiding voor de denkbeeldige lijn tussen twee teams voordat een play wordt gestart.